Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
895 kr

Sightseeing med Stridsbåt 90 i Stockholms skärgård

Upplevelsen

Upplev sightseeing i skärgården med Stridsbåt 90 – Den svenska marinens fartyg för strid och förflyttning av trupper i Svenska vatten! Upplevelsen tar dig med på en två timmar lång tur med stridsbåten och bjuder på såväl fart och adrenalin som en oslagbar naturupplevelse. Följ med ut i skärgården i en riktig stridsbåt!

  • Upplev Stridsbåt 90 – en av marinens mest omtalade båtar
  • Modellen är Stridsbåt 90H – Den kraftfullare varianten
  • Två timmars sightseeing i Stockholms skärgård inklusive stopp för fika
  • Upplevelsen utgår från Bockholmen, ca 15 minuter från Stockholm City
  • Fart, adrenalin & natur i en och samma upplevelse
  • Stridsbåten gör över 40 knop och har ca 1360 HK

Upplev sightseeing med Stridsbåt 90 i Stockholms skärgård

Stridsbåt 90 utvecklades i början av 90-talet och är vanligt i förekommande inom bland annat den svenska och inom den amerikanska marinen. Båtarna togs fram för strid i grunda vatten samt för att möjliggöra snabba förflyttningar av trupper till havs. Stridsbåtens utformning, låga vikt och vattenjet-motor på ca 1000 HK gör att den klarar av snabba riktningsförändringar med en toppfart på över 40 knop. Egenskaper som gör turen med Stridsbåt 90 till en upplevelse utöver det vanliga!

 

Upplevelsen startar vid Bockholmen cirka 15 minuter från Stockholm City. Våra erfarna guider och stridsbåtsförare börjar med att gå igenom upplägget för båtfärden och vad man bör tänka på som passagerare i en Stridsbåt 90. Ta med kläder som är anpassade efter väder och upplevelse, flytväst och fika ingår!

 

Sightseeingen tar dig som deltagare ut på en cirka 2 timmar lång tur i Stockholms skärgård (inklusive stopp för fika). Under båtfärden får ni uppleva olika delar av skärgården, varav några med militär anknytning. Utöver en fartupplevelse med adrenalin-påslag utöver det vanliga bjuder denna sightseeing även på möjligheten att studera skärgårdens unika natur och miljö ur ett nytt och annorlunda perspektiv. Färden bjuder på topphastigheter över 40 knop och hisnande manövrar men även långsammare passager där ni som deltagare får möjlighet att ta in upplevelsen och den speciella atmosfären som finns i Stockholms skärgård!

 

Om båten: Stridsbåt 90H är marinens stora och kraftfulla variant av Stridsbåt 90. H står för ”Halvpluton”. Båten har vattenjet-aggregat som drivs av cirka 1360 HK, vilket medför en toppfart på över 40 knop. Båten utvecklades för snabba transporter och strid till marinen av Docksta-varvet och är byggd helt i aluminium.

 

Köp upplevelsen ”Sightseeing med Stridsbåt 90 i Stockholms skärgård” redan idag, till dig själv eller som en spännande och adrenalin-fylld present! Det är även möjligt att boka in en egen grupp för Sightseeing med Stridsbåt 90, hör av dig på 08-652 90 00 eller info@boxexperience.com för en skräddarsydd offert. 


Plats

Bockholmen, Stockholm

Tillgänglighet

Flera tillfällen under sommar och höst 2017 (uppdateras)

Antal

1 person i grupp om max 12 personer

Varaktighet

Cirka 2 timmar inklusive fikapaus

Åldersgräns

Från 12 år

Klädsel/Utrustning

Ta med kläder efter väder (man kan sitta både inomhus och utomhus på båten). Lån av flytväst ingår. Möjlighet att låna jackor eller overaller om vädret skulle visa sig från sin sämre sida