Kundservice
 • Öppettider:
 • Vardagar: 9:00 - 17:00
 • (lunchstängt 11:30-12:00)
 • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
695 kr

Takvandring i Stockholm - Se ut över Gamla Stan

Upplevelsen
Pelle Testar Takvandring i Stockholm

Följ med på en guidad takvandring i Stockholm, blicka ut över Gamla Stan & Riddarholmen! Upplevelsen utgår från taket till det Gamla Riksdagshuset, 43 meter rakt upp i skyn med svindlande utsikt över Stockholms historiska byggnader!

 • Cirka 1,5 timmes guidad takvandring i Stockholm
 • Upplev Stockholms bästa vyer från taket av det Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen
 • Vandringen sker hela 43 meter upp i luften
 • Kunniga guider som  på ett roligt och underhållande sätt
  berättar om Sveriges och Stockholms historia
 • Se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv

Upplev Takvandring i Stockholm - Blicka ut över Gamla Stan 

Under Takvandringen erbjuds ni en fantastisk kombination av adrenalin och kulturhistoria, vägledd av erfarna och historiskt kunniga takguider. Ni får valda delar av Stockholms & Gamla Stans historia beskriven för er, där de intressanta platserna alla kan ses från taket. Ni får även en mängd intressanta anekdoter berättade som sätter färg och liv på den rena historielektionen. Samtidigt ger takvandringen en utsikt över Stockholm ur ett helt nytt perspektiv!

Takvandringen tar sin början vid Birger Jarls Torg på Riddarholmen vid Gamla Stan i Stockholm. Guiderna möter upp er vid statyn på torget och tar er via vindlande trappor till vinden av det Gamla Riksdagshuset. På vinden sätter ni på er säkerhetssele och hjälm samtidigt som ni får en grundlig säkerhetsgenomgång av hur takvandringen går till. 

Via takluckan tar ni er sedan vidare ut på takets förlovade värld där ni möts av svindlande utsikt, stadens myller och om ni har tur tornfalkarnas flykt genom luften! Vandringen på taket, som sker längs takets gångbryggor, tar cirka en timme. På de bästa och tryggaste punkterna går guiderna igenom Stockholm och Sveriges historia, på ett roligt och lättsamt sätt. Många av de historiska platserna som guiderna berättar om kan ses från taket!

Ta chansen att utmana dig själv och dina vänner på en vidunderlig upplevelse bland Stockholms vackra, välkända silhuetter – och få en historisk guidning av Stockholm på köpet. Takvandringen sker under trygga former, där ni går på säkra gångar på taket och har en säkerhetssele som är säkrad hela tiden. Det krävs dock inga klättringskunskaper. Inga olyckor har någonsin inträffat, men vi kan utlova att den kittlande känslan kommer att infinna sig ändå!

En guidad takvandring i Stockholm ger dig och din vän en upplevelse fylld med kunskap, adrenalin och vackra vyer i ett. På ett spännande men säkert sätt får du se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv. 

Köp upplevelsen Takvandring i Stockholm & Gamla Stan redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!

Dags för takvandring med hänförande utsikt över Stockholm! En solig men något kyligt vårdag tog jag mig tillsammans med 10 andra personer och två guider upp på taket till gamla riksdagshuset på Riddarholmen i Gamla Stan, Stockholm.  Guiden Linda berättade för oss om Stockholms byggnader och dess historia och det var  en både hissnande och intressant upplevelse att få en guidad takvandring i Stockholm från ovan! 

Takvandringen började med en samling vid Birger Jarls staty framför Riddarholmskyrkan i Gamla Stan där guiden Anna-Maria berättade om vad vi skulle få uppleva och om de säkerhetsregler som gällde. Inga lösa kameramobiler som skulle kunna falla ner och hamna i huvudet på någon nere på backen. Hon gick också igenom de selar som vi alla skulle ha på oss och om hur vi skulle hantera säkerhetslinorna.

Väl uppe på taket 43 meter ovanför marken med påtagna hjälmar och selar var det dags att börja takvandringen! Av gruppens deltagare var det då en person som konstaterade att det här var nog lite läskigare än hon hade tänkt sig, varvid guiden Anna-Maria hjälpte henne runt på en kortare tur tillbaks till nedgångsluckan. Vi vandrade på speciella gångar som ledde oss till strategiskt placerade plattformar.  På plattformarna berättade sedan guiden Linda om de olika byggnaderna vi såg och knöt också an till speciella händelser i Stockholms historia. Hela tiden när vi förflyttade oss runt på taket var vi säkert förbundna till en speciell lina som löpte längs gångarna.

Det är tack vare Statens Fastighetsverk som äger och förvaltar byggnaderna på Riddarholmen som den här unika takvandringen är möjlig. Ett helt klart annorlunda sätt att få en guidning i Stockholm. Mitt råd till de som tänker genomföra den här upplevelsen är att tänka på att det är betydligt kallare där uppe så ta framförallt på en vindtät jacka. Sammanfattningsvis så är takvandringen i Stockholm en både intressant och annorlunda upplevelse!

Mvh Pelle

Gamla Stan, Stockholm, April 2013


Plats

Gamla Stan, Stockholm (Riddarholmen)

Tillgänglighet

Året runt

Varaktighet

Cirka 75 minuter

Antal

1 person, i grupp med andra

Förkunskaper

Medtag stabila skor och kläder efter väderlek. Personer med kända hjärt-eller kärlproblem, stark höjdrädsla eller personer som drabbas av yrsel bör ej delta i denna aktivitet

Övrigt

Säkerhetsutrustning finns på plats. Minst 150 cm, under 18 år i målsmans sällskap. Max 120 kg