Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Tandemflyg på Österlen
1 495 kr

Tandemflyg på Österlen

Upplevelsen

Drömmer du om att sväva fram? Tandemflygning på Österlen ger dig den där frihetskänslan som gör att det pirrar i magen!

  • Flyg tandemflyg på österlen
  • flygningen genomförs tillsammans med erfaren instruktör
  • Lån av nödvändig utrustning - allt ingår 
  • Vacker miljö från fågelperspektiv

Tandemflyg på Österlen

Upplev tandemflygning med instruktör och upplev vackra Österlen från ett fågelperspektiv! Lika häftigt som frifallets adrenalinkick är, lika fridfull är färden ner mot marken efter att fallskärmen har vecklats ut! Under flygturen får du känna vinden i håret, den stillsamma men samtidigt äventyrliga känslan av att vistas högt ovanför vatten och land. Sveriges mest erfarna och kunniga tandempiloter guidar dig och du behöver inte ha några tidigare erfarenheter av tandemflygning. Oavsett om du själv är intresserad av att prova på hur det är att sväva högt ovanför vackra Österlen, eller om du vill överraska mamma, pappa eller en kompis på födelsedagen, är detta ett upplevelsepaket som passar de flesta. Är du modig nog att testa vingarna?

Tandemflygning är väderberoende och vi kräver bra väder för att kunna flyga. På Österlen sker start och landning vid vackra Kåseberga, närmare bestämt vid Ale Stenar.

Vi flyger längs med kustlinjen bort mot Hammarsbackar och ofta slår vi följe med glador och tornfalkar. I luften berättar vi mycket mer för dig om flygningen och historiken kring Ales stenar. Våra passagerare brukar säga att det känns ”rofyllt” att flyga tandem. 

När vi startar lyfter vi i behagligt tempo, de ljumma vindarna tar oss snabbt över Hammarsbackar och vi får en fin utsikt över Ale Stenar. De flesta brukar uppleva uppstigningen som om det var marken som lämnade oss.

Vi flyger med en hastighet av ca 50 km/h. genom luften.

Vi stiger upp till vår flyghöjd som varierar beroende flygställe och vindförhållanden. I Kåseberga når vi höjder upp på emot 100 m när vi flyger på sk. ”kusthang”. Uppåtvindar bildas vid de branta kullarna mot havet vid Hammars backar när vinden tvingas stiga uppåt. Österlen är Sveriges populäraste flygområde och utsikten är fantastisk. Du ser människor som stannar upp och vinkar. Du har en underbar vidsträckt utsikt över vårt vackra landskap. Du ser blommande trädgårdar, vackra byggnader och allt som sker på marken. Se dig omkring och njut! Efter ca 15 minuters (tiden varierar beroende på väder och vind) flygning landar vi på startplatsen. Vi landar mycket mjukt!

När du flyger skärmflygning på Österlen i Skåne flyger du tillsammans med Sveriges mest erfarna och skickliga tandempiloter. Vi har flugit sedan 1988 här i Kåseberga.

Köp upplevelsen Tandemflyg på Österlen redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!


Plats

Kåseberga, Österlen

Tillgänglighet

April-Oktober

Varaktighet

Cirka 30 minuter (15-20 minuter i luften)

Antal

1 person

Vikt

Min 20 kg - max 110 kg

Övrigt

Ta gärna med vindtäta kläder