Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
725 kr

Middagskryssning i Stockholm

Upplevelsen
Pelle Testar Middagskryssning

Upplev en Middagskryssning i Stockholms skärgård med med det klassiska fartyget som bär huvudstadens namn! Kasta loss tillsammans med kärleken, vännerna eller familjen för en upplevelse för alla sinnen!

  • Middagskryssning med S/S Stockholm
  • Välkomponerad 3-rätters meny ingår
  • Fantastisk utsikt som ständigt förändras
  • Middag på ett annorlunda sätt

Upplev Middagskryssning i Stockholm

Välkommen till Middagskryssning ombord på S/S Stockholm, en riktig klassiker i huvudstaden! S/S Stockholm är ett av skärgårdens större fartyg med en elegant matsal på övre däck, inredd i tidsenlig art deco-stil. Ombord finns även flera eleganta salonger och ett större soldäck!

Luta dig tillbaka och låt skärgården och maten förföra dig på väg mot skärgårdens huvudstad Vaxholm. Den vackra utsikten förändras ju längre ut vi färdas. I Vaxholm vänder vi om och glider sakta tillbaka mot Stockholm, turen tar cirka 3 timmar. Ombord serveras du en välkomponerad 3-rätters meny

I restaurangen på S/S Stockholm, byggd 1931, står krögarna Maria Svensson och Jesper Taube för den kulinariska resan. Krögarna har lång erfarenhet av restaurangbranschen och lovar dig en fantastisk middagskryssning. Krögarna är mycket stolta över maten som serveras ombord, alla rätter tillagas med dagsfärska råvaror ombord i skeppsköket.

Välkommen ombord på Middagskryssning med S/S Stockholm!

Vad ingår i middagskryssningen? Båttresa med S/S Stockholm (3 timmar) och 3-rätters meny!


Pelle med sällskap testade upplevelsen Middagskryssning med den gamla före detta postångaren S/S Stockholm. Trots ett inte speciellt inbjudande väder blev det tack vare den inspirerande fartygsmiljön i kombination med förstklassig mat och ett besök på kommandobryggan en mycket lyckad kvällstur i Stockholms inre skärgård!

En ganska trist och kulen fredagskväll äntrade jag och mitt sällskap den gamla före detta postångaren S/S Stockholm för att uppleva en Middagskryssning Stockholms skärgård.   När vi kom ombord i fartyget blev vi visade till vårt bord i matsalen som är inredd med mahognypaneler och blankpolerad mässing. Vid ett trevligt fönsterbord kunde vi beundra alla fantastiska byggnader som vi passerade på vägen ut mot Waxholm. I höjd med Thielska galleriet fick vi syn på en säl som på cirka 10 meters avstånd gjorde oss sällskap en stund. Fantastiskt att få se något sådant mitt inne i Stockholms hamnområde! 

I paketet med Middagskryssning ingår normalt en välkomponerad trerättersmeny, men det går också bra att själv välja vad man vill äta från en ganska omfattande meny. Vårt val föll på en Toast Skagen som förrätt och den motsvarade mer än väl våra förväntningar. Som huvudrätt hade vi valt Halstrad Rödingfilé med bladspenat och dillsallad respektive Bakad  Torsk med julienne grönsaker och tillbehör som räkor och musslor. Eftersom vi inte kan äta mat som innehåller vare sig Gluten eller Mjölk, brukar det alltid vara ett fasligt pusslande när vi är ute och äter på lokal. Men här på S/S Stockholm fungerade det helt problemfritt. Jag måste också framhålla att Torsken var bland det absolut bästa jag ätit och vi avslutade vår måltid med kaffe och några tryfflar samt Jordgubbar med chokladdipp.

S/S Stockholm är en gammal förnäm dam som man absolut måste ta en närmare titt på när man är ombord. En härlig marin miljö som är svårt att kopiera i ett modernare fartyg och omöjlig att uppnå i vanlig restaurangmiljö. Ber man snällt brukar det också gå bra att få göra ett besök på kommandobryggan och i maskinrummet. En upplevelse som för de flesta måste vara unik, inte minst om man är båtintresserad.

Sammanfattningsvis vill jag säga att en middagskryssning med kombinationen av den marina miljön, utsikten och den fantastiska maten, är ett mycket bra alternativ till ett vanligt krogbesök. All heder åt Jesper Taube och personalen i köket som lyckats åstadkomma mat som slår många av Stockholms lyxkrogar. Ta chansen och upplev en Middagskryssing i Stockholm redan idag!

//Pelle med sällskap


Plats

s/s Stockholm, t/r Strandvägen, kajplats 16-Vaxholm

Tillgänglighet

Februari-November

Antal

1 person

Varaktighet

3 timmar

Övrigt

Måltidsdryck ingår ej, dryck och vinpaket går att beställa ombord