Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Kräftsafari i Göteborg - fiska kräftor med guide (från 6 personer)
4 770 kr

Kräftsafari i Göteborg - fiska kräftor med guide (från 6 personer)

Kräftsafari i Göteborg - Fiska kräftor med guide (från 6 personer)

Häng med på kräftsafari i Göteborgs skärgård – Lär er fiska havskräftor med burar! I denna gruppupplevelse får ni lära er fiska kräftor på riktigt och samtidigt se kända delar av västkustens skärgård på nära håll.

 

  • Lär er fiska kräftor tillsammans med erfaren kräftguide
  • Upplev Göteborgs magiska skärgård på nära håll
  • Fika på ön Vinga, känd genom Evert Taube, ingår
  • Kombinera med guidad visning med tur upp i fyren på Vinga eller med middag i hamnen efter kräftfisket

 

Upplev Kräftsafari i Göteborg – Fiska kräftor med guide

I denna upplevelse får ni chansen att lära er fiska kräftor på riktigt, ett hantverk som sträcker sig långt tillbaka i tiden och utgör en viktig del av västkustens historia!

 

Kräftfisketuren med båten ”Brasill” startar i Hönö Klåva på ön Hönö, dit man tar sig enkelt med såväl bil som buss från Göteborgs centrala delar. Väl ombord styr kaptenen båten ut mot havsbandet och mot de noggrant utplacerade kräftburarna.

 

Dags för kräftfiske! Kräftburarna sitter ihop på en lång bottenlina och utrustade med skyddskläder och gummihandskar får ni lära er om hur man vittjar och agnar om burarna på allra bästa sätt. Att ta upp sina egna kräftor är en mäktig känsla, självklart får man ta med några exemplar hem i samband med turen. Under fisket turas alla deltagare om så att alla som vill får prova på att ta upp några burar!

 

När fisket är klart och kräftburarna har agnats om fortsätter turen till ön Vinga där det dukas upp fika och ni får chansen att diskutera upplevelsen. De som vill hinner även ta en promenad upp till den kända fyren på Vinga, eller en sväng förbi Fyrmästarbostaden där Evert Taube bodde en gång i tiden.

 

Det finns även möjlighet att lägga till en guidad tur upp i fyren eller middag i hamnen efter kräftfisket (ordnas i samband med bokning).

 

Upplev Kräftsafari i Göteborg – Fiska kräftor med guide, en perfekt gruppaktivitet med företaget, kompisarna eller möhippan/svensexan!Plats

Hönö (40 minuter från Göteborg)

Tillgänglighet

April-Juli

Antal

6-12 personer per båt (flera båtar på begäran)

Varaktighet

Cirka 3 timmar

Prisexempel

4770 kr (inkl. moms) för 6 personer

Bokning

info@boxexperience.com eller 08-652 90 00