Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
1 995 kr

Kör Ariel Atom på väg - 30 km

Upplevelsen
Pelle Testar Ariel Atom

Ariel Atom är en bil med extrem prestanda. Den har en låg vikt på 470 kg och en motor på 245 hk, vilket gör att den accelererar 0-100km/h på bara 2,9 sekunder!

  • Kör Ariel atom på väg, cirka 30 km
  • Professionell instruktör
  • En garanterat häftig motorupplevelse!
  • 0-100 på 2,9 sekunder!

Det här är den perfekta presenten för den motorintresserade!

Upplevelsen börjar med en praktisk genomgång av bilen och vi ställer in bilen efter just dina fysiska förutsättningar. Hjälm finns att låna på plats om man vill.

Nu är det dags att ge sig ut på vägarna! 

Vi kör en sträcka på ca 30 km där du får lite variation på vägar och miljö. Vår professionella instruktör visar vägen och kan även bistå med lite tips på hur då på ett säkert och roligt sätt ska framföra bilen.

Att köra Ariel Atom liknar ingenting du har upplevt tidigare.

Din syn på äkta körglädje kommer att tas till en helt ny nivå!

”Det var som en hästspark i rumpan” – säger Anna 37 år och tvåbarnsmamma, efter att ha provkört Ariel Atom. Bilen som väger 470 kilo och har en motor på 245 hästar gör 0 – 100 på 2,9 sekunder, vilket motsvarar accelerationen hos en formelbil.  ”En känsla av frihet att känna vinddraget i ansiktet och det var inte alls krångligt” - var andra kommentarer från Anna.

Anna – varför ville du prova att köra Ariel Atom?
 
– Jag blev tillfrågad om jag ville provköra en bil och tackade ja, hade ingen aning om vad det var för bil. Blev förstås överraskad då jag först såg Ariel Atom, det är ju någonting helt annorlunda än min V50 som jag kör i vanliga fall. Min första tanke var att hur kör man en sån där bil?

Hur var genomgången och förberedelserna innan körningen?
– Instruktören gick igenom alla funktioner hos bilen som har en manuell växellåda med sex växlar och övriga funktioner som för en vanlig bil. Det blev en hel del att hålla reda på även om det inte var några konstigheter.

Hur var den att köra?
 
– Det var som att köra en helt vanlig bil, bortsett från accelerationen förstås. Eftersom motorn är så stark kunde jag starta på tvåan och ta rondellerna på trean eller fyran.  När jag körde i 70 trodde jag först att den inte gick fortare  - men det gjorde den! Instruktören var med hela tiden under körningen och gav mig tips om hur jag skulle köra. Det kändes tryggt.

Vad tyckte du var det bästa med körningen? 
- Frihetskänslan och närheten till naturen var nog den mest uppenbara skillnaden mot att köra en vanlig bil. Sen var det förstås reaktionen när man tryckte på gasen! 

Var det något som du tyckte var krångligt eller svårt?
 
– Det var inget som var krångligt eller svårt. Möjligen att komma ihåg att ta tillbaks blinkers reglaget manuellt, vilket jag glömde några gånger. Bromsarna saknade servo så det måste man också tänka på.

Är det här en upplevelse som du kan rekommendera? 
 – Absolut – en helt annan känsla en att köra en vanlig bil. Det var jättehäftigt!


//Pelle & Anna Juni 2013


Plats

Mantorp eller Linköping

Tillgänglighet

Bestämda datum Maj - September

Varaktighet

Körsträcka 30 km (ca. 20 minuter)

Antal

1 person

Förkunskaper

B-körkort erfordras

Utrustning

Hjälm finns att låna. Bär smidiga skor.

Övrigt

Nykterhet och drogfri är ett krav. Vid vållande av skada debiteras en självrisk på max 19 000:-.