Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Mordgåta med middag i Stockholm
745 kr

Mordgåta med middag i Stockholm

Upplevelsen
Pelle testar Mordgåta & middag

Någonstans runt bordet sitter en mördare, frågan är bara vem? Under en 2-rättersmiddag ska ni med hjälp av ledtrådar försöka komma på vem mördaren är? Kan det vara din bordsgranne?

  • En upplevelserik 2-rätters middag på restaurang
  • Mordgåtan som kvällens middagsaktivitet
  • Spännande kväll fylld med överraskningar 

Upplev Mordgåta med middag i Stockholm

Mordgåtan är utformad som en middagsaktivitet. Den börjar med en introduktion på cirka 30 minuter innan ni får första rätten. Under introduktionen blir ni tilldelade varsin karaktär med olika ledtrådar och uppdrag. Någon utav er blir mördaren. Ni väljer självklart själv vilken nivå ni vill "spela ut" er roll. Det går bra att endast ha sin namnlapp på sig, men det går även bra att spela ut till fullo om man önskar det! Det är varför vår Mordgåta passar alla typer av personligheter.

Mordgåtan fortgår sedan under middagen då ni minglar runt för att få veta mer om mordet och till slut kunna luska ut vem mördaren är. Dessutom sker det en hel del andra händelser under kvällen som vi inte vill avslöja. Aktiviteten avslutas med lösning och prisutdelning. Bland annat delar vi ut kvällens Oskar, till den som bjussat på sig själv lite extra.

Vi utlovar en mycket händelserik och skrattfylld kväll, köp upplevelsen Mordgåta med middag i Stockholm redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!

Att lösa en mordgåta samtidigt som man äter en god middag har blivit en populär form av underhållning och BoxExperience reporter Pelle testade därför upplevelsen MORDGÅTA MED MIDDAG. Det hela tilldrog sig i en källare i Gamla Stan i Stockholm och det blev en trevlig kväll med god mat och ett tillfälle att träffa många nya intressanta personer som gestaltade olika rollfigurer. Spelet som förstås gick ut på att avslöja mördaren blev verkligen engagerande och många fick tillfälle att visa sina skådespelartalanger.

I en källare i Gamla Stan i Stockholm samlades 27 personer som under ledning av två representanter från arrangören skulle lösa kvällens mordgåta. Deltagarna var personer som antingen själva köpt upplevelsen eller kanske fått den som gåva i samband med någon bemärkelsedag. Det var en blandning av personligheter och en åldersspridning från cirka 25 till 70 år. Förmodligen också en bred variation av erfarenheter och yrkesbakgrund. Men under kvällen visade det sig att det fanns några mycket lovande talanger som skulle kunna få en lysande framtid inom skådespelaryrket.  

Inledningsvis delade arrangörerna ut en lista med fingerade namn på deltagarna i kvällens fest. Namnen anspelade på både levande och döda celibriteter inom film och musikbranschen och varje deltagare fick motsvarande namnskylt. I ett kuvert fick vi också individuell information om vad vi förväntades göra under ”spelet” och några av oss fick dessutom speciella instruktioner av arrangörerna.

Efter att två personer mördats serverades förrätten som för dagen bestod av en utsökt skaldjurstoast. När vi ätit upp förrätten var det dags att börja agera. Det gällde nu för alla att mingla och försöka lista ut så mycket som möjligt om de olika rollfigurernas förehavanden och möjliga motiv till morden. Det var verkligen intressant att se den inlevelse som alla gick in i sina roller!  Trotsa att de flesta av oss inte kände varandra så fanns det inga hämningar.  Jag ska naturligtvis inte avslöja för mycket! Då har jag ju förstört för er som ännu inte deltagit i upplevelsen som jag tycker är en mycket bra och trevlig form av underhållning.

När huvudrätten avnjutits som för övrigt var en perfekt tillagad oxfilé, var det dags att avslöja mördaren. Gruppvis vid borden slog vi ihop våra kloka huvuden och med ledning av vad vi tidigare kunnat ta reda på om de olika karaktärerna som deltagit på festen kom vi så småningom fram till vad vi tyckte var den rätta lösningen på mordgåtan. Tyvärr så visade det sig att vår grupp inte hade löst gåtan vilket våra grannar vid bordet däremot  hade gjort. Efter sedvanlig prisutdelning var det dags att avsluta och tacka sina nyfunna vänner för en trevlig kväll.

Sammanfattningsvis  vill jag framhålla att det blev verkligen en trevlig och underhållande kväll med många goda skratt och god mat i en trevlig miljö. Tyvärr blev det ibland lite störande med andra gäster i restaurangens lokaler men det kan naturligtvis variera från gång till gång. Jag har deltagit i ett flertal liknande upplevelser med mordgåtor i kombination med middag och den här var absolut den mest lyckade. Framförallt var det upplägget med att samtliga gäster var delaktiga i spelet och att så  många verkligen gick in i sina roller.

// Pelle
oktober 2013


Plats

Centrala Stockholm

Tillgänglighet

Året runt

Antal

1 person i grupp med andra

Varaktighet

Cirka 3 timmar

Övrigt

2-rätters middag ingår (dryck tillkommer)