Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
2 795 kr

Romantisk Weekend för två - Ronnums Herrgård

Upplevelsen
Ronnums Historia

Ronnums är en historisk pärla mellan Vänsersborg och Göteborg. Gör helgen minnesvärd med en romantisk weekend på Ronnums Herrgård och unna er skön avkoppling i vacker miljö!

  • Övernattning för två i dubbelrum
  • Fyrarätters middag och herrgårdsfrukost för två
  • En flaska mousserande samt hemlagade tryfflar på rummet vid ankomst
  • Lån av badrock/tofflor samt skönhetsprodukter ingår
  • Fri tillgång till relax med bastu och en härlig utomhusjacuzzi

Upplev Romantisk Weekend för två - Ronnums Herrgård

När ni checkar in på erat dubbelrum så står det en flaska mousserande och hemlagade tryfflar och väntar på er. Ni har fri tillgång till herrgårdens relaxavdelning där det finns bastu & en härlig utomhusjacuzzi. 

På kvällen avnjuter ni en härlig 4-rätters middag i herrgårdens restaurang. Köksmästaren komponerar menyn med råvaror av högsta kvalitet, gärna hämtade från närområdet. När det är dags sover ni sagolikt gott i de fantastiska sängarna och på morgonen serveras en stärkande herrgårdsfrukost.

Läs gärna mer om herrgårdens historia här!

Köp Romantisk Weekend för två - Ronnums Herrgård till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present redan idag!

Ronnums Herrgård har anor från 1300-talet. Den förste ägaren hertig Erik, son till Magnus Ladulås, ägde gården under ett 20-tal år. I det Nordiska sjuårskriget på slutet av 1500-talet brändes samtliga gårdar ner av danskar och norrmän medan lokalbefolkningen förskansade sig på Halleberg. Bengt Svenske, som då ägde herrgården, fick i uppdrag av kungen att bränna och mörda i Bohuslän. Han gick dock emot kungens befallning och dömdes därmed till döden, men klarade sig genom att lämna Ronnums Herrgård i pant.


Vid mitten av 1700-talet köper Dittmer herrgården. Han uppförde den nuvarande huvudbyggnaden med dess två flyglar. Den västra flygeln och huvudbyggnaden är intakt. Den östra flygeln brann i början av 1900-talet och återuppfördes 1951. När kammarherren Arvid Virgin 1847 sålde herrgården till friherre Nils Ericson, känd järnvägs- och kanalbyggare, ingick det i köpekontraktet att den stora bronsklockan vid varje ägarbyte skulle säljas separat. Dessa pengar gick till de fattiga i socknen. Nils Ericson ägde också Nygårds egendom varför han under många år hyrde ut Ronnums Herrgård till den berömde björnjägaren och författaren Llewelyn Lloyd.


Nils Ericson lade grunden till Wargöns AB som 1915 köpte herrgården av tyskättlingen Breithaupt-Meyer. De uppförde många av de nuvarande villorna i parken som direktörsbostäder. Idag används dessa vid t ex filminspelningar eller långtidsboende.


Plats

Ronnums Herrgård, Vargön (Vänersborg)

Tillgänglighet

Året om måndag-lördag (undantaget ej tillgängliga datum)

Varaktighet

1 dygn

Antal

2 personer i dubbelrum

Ej tillgängliga datum

11-12 april, 1-3 juni, 3-4 augusti, 16+23 augusti