Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Klassisk vinprovning på GUTE (2 personer)
1 090 kr

Klassisk vinprovning på GUTE (2 personer)

Upplevelsen

Följ med på en klassisk vinprovning för två på Restaurang GUTE i Stockholm. Tillsammans med en proffsig sommelier får ni i denna upplevelse chansen att prova viner gjorda på några av världens mest populära druvor från de områden där de trivs som allra bäst!

  • Prova fyra olika klassiska röda viner från Bordeaux, Bourgogne, Piemonte och Kalifornien
  • Lär dig om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets smak och karaktär
  • Jämför vinernas smak, doft och utseende med varandra
  • Vinprovningen hålls i modern matstudio nära Stureplan i Stockholm 

Upplev en klassisk vinprovning för två i Stockholm på GUTE

I denna inspirerande och lärorika vinprovning får ni chansen att prova och lära er mer om fyra utvalda röda viner; Pinot Noir från Bourgogne, ett utvalt vin från en producent i  Bordeaux, ett vin av typen Barolo från Piemonte i Italien samt Cabernet Sauvignon från Kalifornien.

 

Vinerna är noga utvalda till denna provning eftersom de alla utmärker sig i regionerna som de odlas i. Tre av vinerna utgör utmärkta exempel för det som man i vinterminologi kallar för den ”gamla värden” och ett av vinerna (Cabernet Sauvignon) representerar en mer modern vinmakning från den ”nya världen”.

 

Provningen inleds med en grundläggande genomgång av hur vinodling går till och hur produktionsmetoderna kan skilja sig åt, samtidigt som det serveras goda snacks i form av charkuterier och rotfruktschips. I lugn takt provas sedan de utvalda druvtypiska vinerna, smak och karaktär diskuteras och vinerna jämförs med varandra. Allt för att få en känsla för skillnaderna mellan respektive druvsort. Den kunniga sommeliern Melvin Hovland kommer även lära er om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets slutgiltiga smak och karaktär.

 

Vinprovningen sker i ”Matstudion” på Restaurang GUTE nära Stureplan i Stockholm. Matstudion är en modern och inspirerande lokal som passar perfekt för provningar, matlagningskurser med mera. Den sommelier som håller i vinprovningen heter Melvin Hovland och är chefssommelier på Restaurang GUTE. Melvin är en riktigt dryckesnörd som är utbildad vid Restaurangakademin och har tidigare erfarenhet från bland annat Restaurang Ekstedt och Regissörsvillan.

 

Köp upplevelsen Klassisk vinprovning för två i Stockholm på GUTE redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!Plats

Restaurang GUTE, Brunnsgatan 6, Stockholm

Tidsåtgång

Cirka 1,5 timme

Antal

2 person i grupp med 6-10 andra

Tillgänglighet

Flera olika datum under vår, höst och vinter

Egen Grupp

Boka en privat kurs (minst 6 personer) via 08-652 90 00 eller info@boxexperience.com