Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Turridning med Islandshäst i Roslagen utanför Stockholm
595 kr

Turridning med Islandshäst i Roslagen utanför Stockholm

Upplevelsen

Upplev Turridning med Islandshäst i Roslagen utanför Stockholm! Att rida Islandshäst genom spännande skog och över öppna ängar är en magisk upplevelse. 

  • Turridning med Islandshäst i Roslagen utanför Stockholm
  • Två timmars tur i skog & mark, uteritter i varierande och mysig Roslagsnatur
  • Fika med hembakad kaka
  • Ridningen passar för nybörjare såväl som för erfarna ryttare - 3 olika nivåer

Upplev Turridning på Islandshäst i Roslagen utanför Stockholm 

Vare sig du är nybörjare eller erfaren ryttare är de gamla vikingarnas Islandshäst perfekt för att ge dig en underbar ridupplevelse. Alla hästar är omsorgsfullt utvalda och tränade för att du ska få en sån fin och minnesvärd ridtur som det går!

Upplev Turridning på Islandshäst på Bärby Gård i Roslagen utanför Alunda-Uppsala. När du kommer fram är hästarna sadlade och klara. Efter en kort genomgång då ledaren ser vilken häst som passar dig ger ni er iväg. Ni är ute och rider i cirka två timmar. Turridningen finns i tre olika nivåer vilket gör att den passar i princip alla. Läs mer om nivåerna nedan, vilken nivå som passar går man igenom vid bokning av upplevelsen. 

Nivå 1: Nybörjare/ryttare som vill ta det extra lugnt . Vi inleder en stund i ridhuset och sedan blir det en lugn sväng ut i naturen där vi fokuserar på skritt.

Nivå 2: Ryttare med blandad ridvana, allt från orädda nybörjare till lite mer ridvana ryttare. På den här nivån töltar/travar vi en hel del och tempot anpassas efter ryttarnas önskemål.

Nivå 3: Ryttare med god ridvana. Tölt och trav samt någon lång, härlig galopp.

Förutom att få uppleva att rida en Islandshäst så får du uppleva naturen i Roslagen. Den är ljuvlig, med små slingrande vägar genom trollskog och luftiga ljusa fält. Även här får du en upplevelse av vikingatid, när du rider genom Svea urhem. Ta på hjälmen, svinga dig upp i sadeln och bered dig på en spännande tur där du får prova att rida Islandshäst! Bärby Gård drivs av Hreggvidur Eyvindsson och Jenny Mandahl. Jenny är bland annat flerfaldig Svensk Mästare och landslagsryttare, hennes bästa internationella merit är en 4:e placering i stilpass på VM med hingsten Dropi frá Midsitja. Hreggvidur har tävlat för både Isländska och Svenska landslaget, vann Nordiska mästerskapen i tölt 1998. Vad de inte vet om att rida Islandshäst är inte värt att veta.

Köp upplevelsen Turridning med Islandshäst i Roslagen utanför Stockholm redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!


Plats

Bärby Gård, Alunda, Uppsala (Cirka 1h och 15 min utanför Stockholm)

Tillgänglighet

Helger året runt

Antal

1 person i grupp om minst 4 andra deltagare

Varaktighet

2 timmars ridtur

Utrustning

Lån av hjälm ingår

Förkunskaper

Minimiålder 12 år