Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Turridning på islandshäst
695 kr

Turridning på islandshäst

Upplevelsen

Att rida Islandshäst genom spännande skog och över öppna ängar har människan älskat ända sedan tidernas begynnelse.

Vare sig du är nybörjare eller erfaren ryttare är de gamla vikingarnas Islandshäst perfekt för att ge dig en underbar ridupplevelse. Alla hästar är omsorgsfullt utvalda och tränade för att du ska få en sån fin och minnesvärd ridtur som det går!

  • Två timmars tur i skog & mark, uteritter i varierande och mysig roslagsnatur
  • Fika med hembakad kaka
  • Passar för nybörjare såväl som för erfarna ryttare - 3 olika nivåer

Upplev en Turridning på islandshäst - boka din egen nivå

Rida Islandshäst på tur börjar på Bärby Gård utanför Alunda-Uppsala. När du kommer fram är hästarna sadlade och klara. Efter en kort genomgång då ledaren ser vilken häst som passar dig ger ni er iväg. Ni är ute och rider i cirka två timmar.

Nivå 1: Nybörjare/ryttare som vill ta det extra lugnt . Vi inleder en stund i ridhuset och sedan blir det en lugn sväng ut i naturen där vi fokuserar på skritt.

Nivå 2: Blandad ridvana, allt från orädda nybörjare till lite mer ridvana ryttare. På den här nivån töltar/travar vi en hel del och tempot anpassas efter ryttarnas önskemål.

Nivå 3: Ryttare med god ridvana. Tölt och trav samt någon lång, härlig galopp.

Förutom att få uppleva att rida en Islandshäst så får du uppleva naturen i Roslagen. Den är ljuvlig, med små slingrande vägar genom trollskog och luftiga ljusa fält. Även här får du en upplevelse av vikingatid, när du rider genom Svea urhem. Ta på hjälmen, svinga dig upp i sadeln och bered dig på en spännande tur där du får prova att rida Islandshäst!

Bärby Gård drivs av Hreggvidur Eyvindsson och Jenny Mandahl. Jenny är bland annat flerfaldig Svensk Mästare och landslagsryttare, hennes bästa internationella merit är en 4:e placering i stilpass på VM med hingsten Dropi frá Midsitja. Hreggvidur har tävlat för både Isländska och Svenska landslaget, vann Nordiska mästerskapen i tölt 1998. Vad de inte vet om att rida Islandshäst är inte värt att veta.


Plats

Bärby Gård, Alunda, Uppsala

Tillgänglighet

Helger året runt

Antal

1 person i grupp om minst 4 andra deltagare

Varaktighet

2 timmars ridtur

Utrustning

Lån av hjälm ingår

Förkunskaper

Minimiålder 12 år