Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
595 kr

Takvandring i Uppsala på Uppsala Slott

Upplevelsen

Välkommen till Uppsala slott och en takvandring med magnifik utsikt och spännande historia! Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit ett landmärke för Uppsala. Nu får ni möjlighet att följa med och vandra på slottstaket!

  • Upplev en magnifik utsikt och se Uppsala från ovan
  • En guide berättar om Uppsala slott och dess historia
  • En spännande och säker upplevelse för alla åldrar
  • Perfekt present till någon du tycker om


Upplev Takvandring i Uppsala på taket av Uppsala Slott

Takvandringen på Uppsala Slott börjar när guiden möter upp er vid slottstornet och visar er vägen upp mot slottstaket genom tornets makalösa kupol och ett storslaget trapphus!


I tornrummet kan ni beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet. Här tar ni även på er den personliga utrustningen som gör att ni är säkrade under hela turen på taket, och får samtidigt en säkerhetsgenomgång av guiden.


Efter att ha genomfört provbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på slottets tak. Genom en lucka i kupolen kommer ni ut i den friska luften och startar med att samlas på plattformen utanför för att bara andas lite och ta in omgivningarna runt slottet. Nu kan det kittla i magen, men de skickliga guiderna hjälper alla att känna sig trygga. När ni känner er redo så får ni promenera ut på takets gångbryggor, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som löper längs hela banan.


Under takvandringen finns det möjlighet att sätta sig ned och pausa på flera mysiga platser för att lyssna på guiden, ta bilder och njuta av den fantastiska utsikten över Uppsala stad och dess omgivningar.


Upplev att Takvandring i Uppsala på taket av Uppsala Slott redan idag, köp upplevelsen till dig själv eller för att ge bort som uppskattat present redan idag!Plats

Uppsala Slott, Uppsala

Tillgänglighet

Maj-September lördagar kl 12

Antal

1 person i grupp med andra

Varaktighet

Cirka 90 min

Utrustning

Säkerhetsutrustning finns på plats. Kläder efter väder. Stabila skor, ej klackar. Kamera med försedd rem.

Åldersgräns

Minimum 12 år, med målsmans sällskap går det bra att vara yngre.

Övrigt

Viktgräns: 120 kg Längdgräns: Från 140 cm