Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
690 kr

Takvandring i Stockholm

Upplevelsen
Pelle Testar Takvandring i Stockholm

Följ med på en guidad takvandring i Stockholm och blicka ut över Gamla Stan/Riddarholmen! Upplevelsen utgår från taket till det gamla riksdagshuset, 43 meter rakt upp i skyn med svindlande utsikt över Stockholms historiska byggnader.

  • Ca 1,5 timmes guidad takvandring i Stockholm - Oslagbar utsikt över Gamla Stan & Riddarholmen
  • Lär dig mer om Stockholm byggnader av kunniga guider
  • Se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv
  • Takvandringen i Stockholm är unik i Europa

Upplev Takvandring i Stockholm - Blicka ut över Gamla Stan 

Under er takvandring erbjuds du en fantastisk kombination av adrenalin och kulturhistoria, vägledd av vår erfarne och historiskt kunnige takguide. Ni får valda delar av Stockholms & Gamla Stans historia beskriven för er, där de intressanta platserna alla kan ses från taket. Ni får även en mängd intressanta anekdoter berättade som sätter färg och liv på den rena historielektionen. Samtidigt ger er takvandring utsikt över Stockholm ur ett helt nytt perspektiv!

Guidad takvandring i Stockholm är en unik företeelse i Sverige, det finns ingen motsvarighet i hela Europa. Ta därför chansen att utmana dig själv och dina vänner på en vidunderlig upplevelse bland Stockholms vackra, välkända silhuetter – och få en historisk guidning av Stockholm på köpet. Takvandringen sker under trygga former, där ni går på säkra gångar på taket och har en säkerhetssele som är säkrad hela tiden. Det krävs dock inga klättringskunskaper. Inga olyckor har någonsin inträffat, men vi kan utlova att den kittlande känslan kommer att infinna sig ändå!

En guidad takvandring i Stockholm ger dig och din vän en upplevelse fylld med kunskap, adrenalin och vackra vyer i ett. På ett spännande men säkert sätt får du se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv. Boka upplevelsen Takvandring i Stockholm redan idag!

Dags för takvandring med hänförande utsikt över Stockholm! En solig men något kyligt vårdag tog jag mig tillsammans med 10 andra personer och två guider upp på taket till gamla riksdagshuset på Riddarholmen i Gamla Stan, Stockholm.  Guiden Linda berättade för oss om Stockholms byggnader och dess historia och det var  en både hissnande och intressant upplevelse att få en guidad takvandring i Stockholm från ovan! 

Takvandringen började med en samling vid Birger Jarls staty framför Riddarholmskyrkan där guiden Anna-Maria berättade om vad vi skulle få uppleva och om de säkerhetsregler som gällde. Inga lösa kameramobiler som skulle kunna falla ner och hamna i huvudet på någon nere på backen. Hon gick också igenom de selar som vi alla skulle ha på oss och om hur vi skulle hantera säkerhetslinorna.

Väl uppe på taket 43 meter ovanför marken med påtagna hjälmar och selar var det dags att börja takvandringen! Av gruppens deltagare var det då en person som konstaterade att det här var nog lite läskigare än hon hade tänkt sig, varvid guiden Anna-Maria hjälpte henne runt på en kortare tur tillbaks till nedgångsluckan. Vi vandrade på speciella gångar som ledde oss till strategiskt placerade plattformar.  På plattformarna berättade sedan guiden Linda om de olika byggnaderna vi såg och knöt också an till speciella händelser i Stockholms historia. Hela tiden när vi förflyttade oss runt på taket var vi säkert förbundna till en speciell wire som löpte längs gångarna.

Det är tack vare Statens Fastighetsverk som äger och förvaltar byggnaderna på Riddarholmen som den här unika takvandringen är möjlig. Ett helt klart annorlunda sätt att få en guidning i Stockholm. Mitt råd till de som tänker genomföra den här upplevelsen är att tänka på att det är betydligt kallare där uppe så ta framförallt på en vindtät jacka. Sammanfattningsvis så är takvandringen i Stockholm en både intressant och annorlunda upplevelse!

Pelle

April 2013


Ort:

Stockholm, Riddarholmen (Gamla Stan)

Tillgänglighet:

Året runt.

Varaktighet:

ca 1,5 timme.

Antal deltagare:

1 person

Förkunskaper:

Ta på dig stabila skor och kläder efter väderlek. Personer med kända hjärt-eller kärlproblem, stark höjdredsla eller personer som drabbas av yrsel bör ej delta i denna aktivitet.

Övrigt:

Minst 150 cm, under 18 år i målsmans sällskap. Max 120 kg.