Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
2 890 kr

Friluftskurs med vandring och övernattning i tält

Upplevelsen

Denna friluftskurs bjuder på skogs- och vildmarksvandring på några av Stockholmstraktens mest använda leder. Vi övernattar i tält och lagar mat tillsammans över öppen eld!

  • Möt den vackra naturen på Sörmlandsleden eller Roslagsleden, 2,5-3 mil på 2 dagar
  • Övernattning i tält (Ingen tung packning, denna transporteras med bil)
  • 4 måltider som alla tillagas tillsammans
  • Karta och kursmaterial
  • Lär dig friluftslivets hemligheter
  • Erfaren kursledare/guide lotsar dig genom upplevelsen

Denna vandring är 2,5-3 mil uppdelat på två dagar. Under kursen kommer du lära dig mer om utrustning, tältning, matlagning i naturen mm. På kvällen lagar vi en lite lyxig middag tillsammans över öppen eld och med gasolkök, dricker något gott och bara njuter av kvällen tillsammans. Vi har en liten föreläsning vid lägerelden om olika äventyr och friluftsliv som hålls av er kursledare/guide innan det är dags att krypa in i sovsäcken. Kurserna genomförs på Sörmlandsleden och Roslagsleden.

Hur ska du klä dig under en vandring? Hur väljer du utrustning såsom stormkök, liggunderlag, sovsäck och ryggsäck? Hur packar du ryggsäcken så att du får med en lätt packning? Vi pratar lite om mer om matlagning i naturen, vi gör upp eld med och utan tändstickor. Går igenom lite vandringsteknik och ger dig lite info med tips och trix. Vi har en introduktion om första hjälpen och berättar lite om förberedelser inför ett längre äventyr.

Om Roslagsleden

Roslagsleden går från Danderyd i Stockholms förorter till Grisslehamn vid Ålands hav! Här bjuds 19 mils vandring i runrik fornminnesbygd, genom orörda skogar med klara sjöar, i levande landsbygd med kossor och lamm, på historiska platser med kyrkor och slott, i skyddad natur med sällsynt fauna och flora och längs en kust som bjuder på klippor, klappersten och sand vid ett oändligt vackert hav.

Om Sörmlandsleden

Sörmlandsleden är en 100 mil lång vandringsled som slingrar sig genom ett mycket omväxlande natur- och kulturlandskap samt förbi historiska minnesmärken. Där finns allt från öppna landskap till vildmark, sjöar i mängd och härliga kuststräckor. Längs leden finns rund-slingor i olika längder, från någon timmes vandring till en dagstur. För långvandraren finns möjlighet att övernatta i något av de många naturskönt placerade skärmskydden. Sörmlands-leden är nu 50 år och var föregångaren bland Sveriges låglandsleder. Den startar vid tunnelbanan i Björkhagen och går runt större delen av Sörmland.

Köp upplevelsen Friluftskurs med vandring och övernattning i tält redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!


Plats

Start från Handen eller Åkersberga (Sörmlands- och Roslagslederna)

Tillgänglighet

Maj-September

Varaktighet

2 dagar (morgon till eftermiddag dag 2)

Antal

1 person i grupp med 4-15 andra deltagare

Samlingsplats

Man tar sig själv till startplatsen utom sista biten där man hämtas upp vid närmaste station

Övrigt

Ta med mindre ryggsäck med ombyte, badkläder, dryck