Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
995 kr

Friluftskurs med vandring

Upplevelsen

Denna friluftskurs bjuder på skogs- och vildmarksvandring på några av Stockholmstraktens mest använda leder. Man vandrar 1-1,5 mil och du får lära dig mer om utrustning, vandringsteknik, första hjälpen mm. Vi lagar lunch tillsammans på stormkök!

  • Möt den vackra naturen på Sörmlandsleden eller Roslagsleden under en vandring på ca.1-1,5 mil
  • Laga en lunch tillsammans med gruppen på stormkök
  • Lär dig friluftslivets hemligheter
  • Du får en karta och annan kursmaterial på plats
  • Erfaren kursledare/guide lotsar dig genom upplevelsen

Under en endagskurs som denna, så får du lära dig mer om utrustning, vandringsteknik, första hjälpen mm. Vi lagar lunch tillsammans på stormkök. Kurserna genomförs på Sörmlandsleden och Roslagsleden!

Hur ska du klä dig när du ska ut och vandra? Hur väljer du utrustning såsom stormkök, liggunderlag, sovsäck, ryggsäck...Hur ska du packa ryggsäcken och komma iväg med en lätt packning? Få med dig lite kunskap om vandringstekniken och andra tips och trix samt en introduktion med första hjälpen.

Om Roslagsleden

Roslagsleden går från Danderyd i Stockholms förorter till Grisslehamn vid Ålands hav! Här bjuds 19 mils vandring i runrik fornminnesbygd, genom orörda skogar med klara sjöar, i levande landsbygd med kossor och lamm, på historiska platser med kyrkor och slott, i skyddad natur med sällsynt fauna och flora och längs en kust som bjuder på klippor, klappersten och sand vid ett oändligt vackert hav.

Om Sörmlandsleden

Sörmlandsleden är en 100 mil lång vandringsled som slingrar sig genom ett mycket omväxlande natur- och kulturlandskap samt förbi historiska minnesmärken. Där finns allt från öppna landskap till vildmark, sjöar i mängd och härliga kuststräckor. Längs leden finns rund-slingor i olika längder, från någon timmes vandring till en dagstur. För långvandraren finns möjlighet att övernatta i något av de många naturskönt placerade skärmskydden. Sörmlands-leden är nu 50 år och var föregångaren bland Sveriges låglandsleder. Den startar vid tunnelbanan i Björkhagen och går runt större delen av Sörmland.

Köp upplevelsen Friluftskurs med vandring redan idag, till dig själv eller för att ge bort som present!


Plats

Start från Handen eller Åkersberga (Sörmlands- och Roslagslederna)

Tillgänglighet

Maj- September

Varaktighet

1 dag (morgon till kväll)

Antal

1 person i grupp med 4-15 andra deltagare

Samlingsplats

Man tar sig själv till startplatsen utom sista biten där man hämtas upp vid närmaste station

Övrigt

Ta med mindre ryggsäck med ombyte, badkläder, dryck