Kundservice
 • Öppettider:
 • Vardagar: 9:00 - 17:00
 • (lunchstängt 11:30-12:00)
 • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
3 095 kr

Privat takvandring för två i Stockholm

Upplevelsen

Upplev en Privat takvandring för två i Gamla Stan, Stockholm! Tag med en vän eller din käresta på en guidad takvandring i Stockholm. Vandringen utgår från taket till det gamla riksdagshuset, 43 meter rakt upp i skyn med svindlande utsikt över Stockholms historiska byggnader!

 • Cirka 1,5 timmes guidad, privat takvandring endast för dig och ditt sällskap
 • Upplev Stockholms bästa vyer från taket av det Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen
 • Vandringen sker hela 43 meter upp i luften
 • Kunniga guider som  på ett roligt och underhållande sätt 
  berättar om Sveriges och Stockholms historia
 • Se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv

Upplev Privat takvandring för två i Gamla Stan, Stockholm

Upplev Privat takvandring för två, en fantastisk kombination av adrenalin och kulturhistoria, vägledd av erfarna och historiskt kunniga takguider. Under den privata takvandringen får ni valda delar av Stockholms & Gamla Stans historia beskriven för er, där de intressanta platserna alla kan ses från taket. Ni får även en mängd intressanta anekdoter berättade som sätter färg och liv på den rena historielektionen. Samtidigt ger takvandringen en utsikt över Stockholm ur ett helt nytt perspektiv!

Den privata takvandringen tar sin början vid Birger Jarls Torg på Riddarholmen vid Gamla Stan i Stockholm. Guiderna möter upp er vid statyn på torget och tar er via vindlande trappor till vinden av det Gamla Riksdagshuset. På vinden sätter ni på er säkerhetssele och hjälm samtidigt som ni får en grundlig säkerhetsgenomgång av hur takvandringen går till. 

Via takluckan tar ni er sedan vidare ut på takets förlovade värld där ni möts av svindlande utsikt, stadens myller och om ni har tur tornfalkarnas flykt genom luften! Vandringen på taket, som sker längs takets gångbryggor, tar cirka en timme. På de bästa och tryggaste punkterna går guiderna igenom Stockholm och Sveriges historia, på ett roligt och lättsamt sätt. Många av de historiska platserna som guiderna berättar om kan ses från taket!

Ta chansen att utmana dig själv och en vän på en vidunderlig upplevelse bland Stockholms vackra, välkända silhuetter – och få en historisk guidning av Stockholm på köpet. Takvandringen sker under trygga former, där ni går på säkra gångar på taket och har en säkerhetssele som är säkrad hela tiden. Det krävs dock inga klättringskunskaper. Inga olyckor har någonsin inträffat, men vi kan utlova att den kittlande känslan kommer att infinna sig ändå!

En guidad takvandring i Stockholm ger dig och din vän en upplevelse fylld med kunskap, adrenalin och vackra vyer i ett. På ett spännande men säkert sätt får du se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv. 

Köp upplevelsen Privat takvandring för två i Stockholm till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present redan idag!


Plats

Gamla Stan, Stockholm (Riddarholmen)

Tillgänglighet

Året runt

Varaktighet

Cirka 75 minuter

Antal

Privat tur för 2 personer

Förkunskaper

Ta på dig stabila skor och kläder efter väderlek. Personer med kända hjärt-eller kärlproblem, stark höjdrädsla eller personer som drabbas av yrsel bör ej delta i denna aktivitet

Övrigt

Säkerhetsutrustning finns på plats. Minst 150 cm, under 18 år i målsmans sällskap. Max 120 kg