Kundservice
 • Öppettider:
 • Vardagar: 9:00 - 17:00
 • (lunchstängt 11:30-12:00)
 • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
1 390 kr

Takvandring för två i Stockholm - Se ut över Gamla Stan

Upplevelsen

Följ med på en guidad Takvandring för två i Stockholm, blicka ut över Gamla Stan & Riddarholmen! Upplevelsen utgår från taket till det Gamla Riksdagshuset, 43 meter rakt upp i skyn med svindlande utsikt över Stockholms historiska byggnader!

 • Ca 1,5 timmes guidad takvandring för två i Stockholm
 • Upplev Stockholms bästa vyer från taket av det Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen
 • Vandringen sker hela 43 meter upp i luften
 • Kunniga guider som  på ett roligt och underhållande sätt 
  berättar om Sveriges och Stockholms historia
 • Se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv

Upplev Takvandring för två i Stockholm - Blicka ut över Gamla Stan 

Under Takvandringen erbjuds ni en fantastisk kombination av adrenalin och kulturhistoria, vägledd av erfarna och historiskt kunniga takguider. Ni får valda delar av Stockholms & Gamla Stans historia beskriven för er, där de intressanta platserna alla kan ses från taket. Ni får även en mängd intressanta anekdoter berättade som sätter färg och liv på den rena historielektionen. Samtidigt ger takvandringen en utsikt över Stockholm ur ett helt nytt perspektiv!

Takvandringen tar sin början vid Birger Jarls Torg på Riddarholmen vid Gamla Stan i Stockholm. Guiderna möter upp er vid statyn på torget och tar er via vindlande trappor till vinden av det Gamla Riksdagshuset. På vinden sätter ni på er säkerhetssele och hjälm samtidigt som ni får en grundlig säkerhetsgenomgång av hur takvandringen går till. 

Via takluckan tar ni er sedan vidare ut på takets förlovade värld där ni möts av svindlande utsikt, stadens myller och om ni har tur tornfalkarnas flykt genom luften! Vandringen på taket, som sker längs takets gångbryggor, tar cirka en timme. På de bästa och tryggaste punkterna går guiderna igenom Stockholm och Sveriges historia, på ett roligt och lättsamt sätt. Många av de historiska platserna som guiderna berättar om kan ses från taket!

Ta chansen att utmana dig själv och dina vänner på en vidunderlig upplevelse bland Stockholms vackra, välkända silhuetter – och få en historisk guidning av Stockholm på köpet. Takvandringen sker under trygga former, där ni går på säkra gångar på taket och har en säkerhetssele som är säkrad hela tiden. Det krävs dock inga klättringskunskaper. Inga olyckor har någonsin inträffat, men vi kan utlova att den kittlande känslan kommer att infinna sig ändå!

En guidad takvandring i Stockholm ger dig och din vän en upplevelse fylld med kunskap, adrenalin och vackra vyer i ett. På ett spännande men säkert sätt får du se Stockholm, Gamla Stan & Riddarholmen ur ett nytt perspektiv. 

Köp upplevelsen Takvandring för två i Stockholm redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!


Plats

Gamla Stan, Stockholm (Riddarholmen)

Tillgänglighet

Flera dagar i veckan, sista datum 13 december 2020 (ej tillgängligt 2021)

Varaktighet

Cirka 75 min

Antal

2 personer i grupp med andra

Förkunskaper

Medtag stabila skor och kläder efter väderlek. Personer med kända hjärt-eller kärlproblem, stark höjdrädsla eller personer som drabbas av yrsel bör ej delta i denna aktivitet

Övrigt

Säkerhetsutrustning finns på plats. Minst 150 cm, under 18 år i målsmans sällskap. Max 120 kg