Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
895 kr

Silversmide i Stockholm - Gå kurs & få ett eget smycke

Upplevelsen
Pelle testar Silversmide

Gå kursen silversmide i Stockholm och upplev känslan av att skapa ditt alldeles egna silversmycke från en rå bit silver! Silversmide är en unik upplevelse som ger dig en exklusiv inblick i hur ädelmetallen formas och smids till ett unikt smycke.

  • Kurs i silversmide - personlig handledning från erfaren smyckestillverkare
  • Gör ditt egna ring- eller halssmycke och ta med dig hem
  • Tillhandahållning av alla nödvändiga verktyg

Upplev kurs i Silversmide i Stockholm

Välkommen till en spännande kurs i Silversmide i Stockholm! Du väljer om du vill tillverka ett silverarmband, ett silverörhänge eller ett halsband. Under vägledning av en professionell silversmed börjar skapandet utifrån en rå silverbit. Den råa och obearbetade silverbiten värms upp till glödande temperatur, därefter valsas den och sågas till önskad form. Bitarna löds sedan ihop och ditt personliga silversmycke börjar ta form! 

Under tillverkningen bearbetar du silvret med hjälp av diverse verktyg och handledning. Hela processen – från rått material till färdigt silversmycke – tar ungefär tre timmar. Ditt silversmycke kan hämtas ut dagen efter då poleringen sker över natten för bästa resultat. 

Självklart används endast den finaste silverkvaliteten sterling silver (925) till smyckestillverkningen. Handgjorda smycken när de är som bäst – gjorda av dig själv! Köp upplevelsen Silversmide i Stockholm idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!

Att skapa någonting med sina egna händer är alltid fascinerande och inspirerande. Marie  provade upplevelsen & kursen Silversmide i Stockholm och berättar i reportaget hur det var att under ledning av en professionell silversmed skapa sitt eget smycke.

Marie – varför valde du att prova på kursen i silversmide?
Jag valde inte själv utan hade fått upplevelsen som present. Men eftersom jag är en nyfiken person och tycker om att göra nya saker så passade den här upplevelsen mig perfekt. Jag har många gånger tänkt att jag skulle prova på en kurs i silversmide- så det passade ju bra!

Kan du berätta lite om hur ni började kursen?
Vi var fyra personer som en lördag förmiddag kom till ateljén som ligger på Östermalm i Stockholm. Bara att kliva in i ateljén med alla verktyg och maskiner var fascinerande. Vi började med att från olika förslag på smycken och ringar välja ut vad vi ville göra. Samtliga i gruppen valde att göra en ring. Eftersom gruppen bara bestod av fyra personer blev det en väldigt bra och personlig kontakt mellan oss deltagare och vår handledare.

Vad hände sedan?
Utgångsmaterialet som vi skulle jobba med var en stång på ca fem millimeter i diameter och en längd på cirka två centimeter.  Därefter fick vi valsa ut materialet för hand i åtta steg i olika riktningar så att det blev platt och lagom tjockt. Med en gasolbrännare värmdes materialet tills det glödde varefter det kyldes av i vatten. Nästa steg var att stansa in stämpeln ”925” som visar att det är äkta sterling silver. Vi fick även möjlighet att stansa in egna ord eller text. Vår handledare berättade att en silversmed alltid ska stansa in minst 3 stämplar;  kvalité, namnstämpel och årtal.

Valde du att göra någon egen text?
Ja, jag stansade också in texten ”Hopp 2013”.  Sedan var det dags att böja till ringen, vilket jag gjorde i en speciell press. Efter att jag lött ihop ändarna hamrade jag ytan för att få till ett mönster.  Avslutningsvis putsade jag ringen men eftersom våra tre timmar var slut lämnade jag min ring för att få den färdigputsad av proffs.

Hur skulle du vilja sammanfatta din dag som silversmed i Stockholm?
Det blev en väldigt trevlig och spännande förmiddag. Lärorikt och allt fungerade väldigt bra. Hela upplevelsen var pedagogiskt upplagd med förklaringar för varje arbetsmoment som vi skulle göra. Lagom med information, inte för mycket. Jag tycker att jag var duktig och känner mig väldigt stolt över ringen som jag själv har skapat.  Kan tänka mig att gå på flera kurser i silversmide och göra smycken med egen design.

//Pelle på upplevelsen Silversmide i Stockholm, November 2013


Plats

Östermalm, Stockholm

Tillgänglighet

Året runt på bestämda datum (vardagar kl. 17-20 eller helger kl. 10-13)

Varaktighet

Cirka 3 timmar

Antal

1 person, i grupp med 3 andra deltagare

Övrigt

Du får med dig ringen hem samma dag (smycket kan behöva hämtas ett par dagar senare)