Kundservice
  • Öppettider:
  • Vardagar: 9:00 - 17:00
  • (lunchstängt 11:30-12:00)
  • Helger: Stängt

Din varukorg innehåller:

0 upplevelser
Totalt 0 kr
Silversmide i Stockholm - Gå kurs & skapa eget smycke
1 490 kr

Silversmide i Stockholm - Gå kurs & skapa eget smycke

Upplevelsen

Upplev Silversmide i Stockholm, en inspirerande och lärorik kurs där du får lära dig hantverket bakom silversmide. Under kursen får du dessutom möjlighet att skapa ditt eget smycke och ta med hem!

  • Inspirerande kurs i Silversmide
  • Lär dig grunderna inom smide och prova flera traditionella tekniker
  • Handledning av guld-och silversmeder med lång erfarenhet
  • Skapa ditt eget smycke att ta med hem
  • Anrik och professionell verkstad på Södermalm i Stockholm

Upplev Silversmide i Stockholm – Gå kurs & skapa eget smycke

Följ med på en kurs i Silversmide i anrika lokaler nära Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm! I denna upplevelse får du chansen att lära dig grunderna inom hantverket av riktiga proffs inom silversmide och prova att arbeta med flera traditionella tekniker såsom sågning, filning, lödning, polering och ytbehandling av silver.

 

Du väljer själv vilket typ av smycke du vill tillverka, till exempel ett armband, halsband, örhängen, manchettknappar eller en nyckelring. Endast fantasin sätter dina gränser! Under kursen arbetar man främst med silver, men det finns även möjlighet att kombinera ditt arbete med andra spännande material.

 

Denna kurs i silversmide hålls i en klassisk smidesverkstad i Stockholm som grundades redan 1942 av ädelsmed Sigurd Persson. Många av Sveriges mest namnkunniga smeder har gått som lärlingar i verkstaden och idag inrymmer den även en galleridel där man kan se och inspireras av föremål som har skapats i lokalerna.

 

Verkstaden är utrustad med tunga, blankpolerade järn som används när man smider större föremål och den omfattar även flera arbetsplatser med handverktyg och maskiner som du kommer använda vid tillverkningen av ditt eget smycke. När kursen är över får du självklart ta med smycket hem.  


Silver för 100 kr ingår ytterligare material finns att köpa på plats om önskemål finns.


Köp upplevelsen Silversmide i Stockholm – Gå kurs & skapa eget smycke redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!Plats

Södermalm, Stockholm

Tillgänglighet

Året runt, vardagar klockan 13.30-16.00 och 17.30-20.00 (Uppehåll sommar, jul och nyår)

Varaktighet

Cirka 2,5 timmar

Antal

1 person i grupp med 3 andra deltagare

Övrigt

Du får med dig smycket hem samma dag

Åldersgräns

16 år